4/4/08

XVIII Premis Habitàcola




Les regles d’aquest concurs d’interiorisme, demanaven projectes on reutilitzant espais en desús de la nostra ciutat es creessin habitatges o espais que donessin solució a alguna problemàtica social.
El nostre equip presentà, FUGIDA, el disseny d’un centre d’acollida per a dones maltractades, en un local rehabilitat del Poblenou.
Es va tenir en compte a l’hora de crear aquest espai la situació d’angoixa d’aquestes dones i el fet que tinguin certa por a sortir al carrer. Per això el centre contaria amb un espai semi-exterior a les vivendes on les dones poguessin passejar sense necessitat de sortir del centre.
El bloc de vivendes estaria vertebrat i organitzat per una paret tècnica, que concentraria tots els serveis i elements necessaris per a viure: els banys, cuines, mobles, ordinadors, rentadores...
Els espais habitables serien elements flexibles que podrien conformar diferents tipologies de vivenda a través d’uns plafons mòbils, depenent si es necessites per una dona sola o amb fills.

Aquest projecte fou premiat amb un accèssit, donant dret a exposar l’esmenta’t treball a l’edició d’aquell mateix any de Casadecor.